Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (2024)

Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (1)

Een van de meest voorkomende kamerplanten is de bosvaren. Niet alle mensen die er een kopen, slagen er echter in om het eruit te halen en maanden of jaren mee te gaan. En het is dat er bij de verzorging van de Boston-varen veelgemaakte fouten worden gemaakt die de gezondheid van de plant in gevaar brengen.

Als u wilt weten wat die fouten zijn en hoe u ze kunt voorkomen of oplossen, dan geven wij u alle sleutels om uw evenement in Boston vooruit te helpen. Bekijk deze aanbieding eens.

Uw Boston Fern te veel water geven en water geven

Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (2)

Een van de belangrijkste fouten waarvoor uw Boston Fact sterft, is dat we de neiging hebben om het te veel af te zwakken. En dat leidt uiteindelijk tot het doden van de plant.

Hoewel we het hebben over een soort die doorgaans een hoge luchtvochtigheid nodig heeft, wil dat niet zeggen dat we hem te veel water moeten geven.. Dit is in feite een van de grootste problemen die u kunt hebben, omdat het afhankelijk is van het weer, de temperatuur en de omgevingsomstandigheden om een ​​goed irrigatiepatroon tot stand te brengen.

Als je merkt dat je Boston een teveel aan irrigatie heeft, is het zeer waarschijnlijk dat hij fysiek eet, kijk hoe de plant af is, met de takken te laag en genoeg bladeren verliest bij aanraking.

We gaan je niet vertellen dat het gemakkelijk zal zijn om het op te slaan, maar als je het kunt proberen. Om dit te doen, begin je met het uit de pot halen van de plant en het verwijderen van zoveel mogelijk aarde. Hoogstwaarschijnlijk is het nat dus je moet het helemaal schoon achterlaten om de wortels te kunnen controleren en kijk of het probleem een ​​rot hiervan heeft veroorzaakt. Knip dan de wortels die er zwart of te plantig uitzien af ​​om te proberen de kracht en energie van de plant te richten op die wortels die nog gezond zijn.

Neem vervolgens een nieuwe pot om te voorkomen dat de luchtvochtigheid van de oude de gezondheid van de plant blijft aantasten. Voeg nieuwe grond toe en plant het opnieuw, maar geef twee of drie dagen geen water.

Gebrek of teveel aan vocht

Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (3)

Een andere fout bij het verzorgen van een Boston-varen houdt er geen rekening mee dat we het hebben over een plant die vocht nodig heeft. Sterker nog, je moet hem minimaal 50% luchtvochtigheid geven om de plant gezond te laten zijn.

Wanneer de Boston-varen geen vocht heeft, is het normaal dat de bladeren opkrullen. en ze beginnen bruin te worden, alsof ze verbrand zijn.

In het tegenovergestelde geval, dat wil zeggen, wanneer het te vochtig is, heeft de varen meestal te natte bladeren en creëert zelfs water dat druppelsgewijs op de grond valt of waar je het ook hebt. Het probleem is dat als het te veel luchtvochtigheid heeft, hetzelfde zal gebeuren dat met een teveel aan water geven, met andere woorden, u het risico loopt de wortels te laten rotten.

Om dit probleem op te lossen, kunt u verschillende dingen doen:

  • Groepeer enerzijds de planten zodat ze onderling meer vocht kunnen hebben. Dit helpt hen een klein ecosysteem te creëren.
  • Aan de andere kant kun je naast de plant, of zelfs eronder, een bord met kiezels en water plaatsen. Natuurlijk, dat het water de bodem van de pot niet raakt, maar dat bedekt de stenen niets anders. Op deze manier zal het water verdampen en krijgt het dus de vochtigheid die het nodig heeft.
  • Tenslotte je kunt een luchtbevochtiger gebruiken. Met dit apparaat zorg je ervoor dat de plant de exacte luchtvochtigheid heeft, aangezien veel apparaten de mogelijkheid hebben om te zien wat de luchtvochtigheid in de kamer is en deze op deze manier te regelen (zelfs met de mobiel).

Verlichtingsproblemen

We gaan verder met de gebruikelijke fouten bij het verzorgen van uw bosvaren. En in dit geval is een van de meest voorkomende verlichting. Over het algemeen is de varen een kamerplant, maar dat wil niet zeggen dat hij niet van licht houdt. Sterker nog, het is aan te raden om hem in een ruimte te plaatsen met veel natuurlijk, indirect licht, maar met genoeg uren licht.

Maar wanneer het niet krijgt wat het nodig heeft, is het gebruikelijk dat u merkt dat de bladeren vallen, dat het "kaal" wordt of dat het zelfs takken verliest.

Als dat gebeurt, is dat een duidelijke indicatie dat er iets mis is, en meestal is het de standplaats die aan de plant is gegeven.

Om het op te lossen, er gaat niets boven het veranderen van de plaats van de plant. Het is het beste om het te plaatsen waar het veel meer natuurlijk licht krijgt.

Maar let op. Omdat het gebrek aan licht net zo erg is als het teveel. Als je de varen op een plek met veel licht zet, kan direct licht er soms voor zorgen dat de bladeren verbranden, vooral de kleinere, die opkrullen en zelfs aan de uiteinden bruin beginnen te worden (en toenemen totdat het hele blad zwart wordt en eraf valt).

Plagen en ziekten

Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (4)

Bij het kopen van een plant is het, voordat u prioriteit geeft aan het feit of deze er mooi uitziet of niet, belangrijk dat u probeert te leren hoe u ervoor moet zorgen om geen fouten te maken. In het geval van de Boston-varen moet u weten dat deze veel last heeft van plagen.. En als je het niet beseft, kun je eindigen met een dode plant.

De meeste plagen zijn gemakkelijk met het blote oog te zien; hoewel er andere ingewikkelder zijn. Maar niet de symptomen, die meestal heel duidelijk zijn: gele bladeren, verwelking, verschijnen van insecten of spinnenwebben...

Als u merkt dat uw varen dit probleem heeft, moet u dit verhelpen. En het eerste is om het van andere planten te scheiden, zodat ze niet geïnfecteerd raken.. Vervolgens moet u een product gebruiken om de plant schoon te maken (natuurlijk of gekocht) en een insecticide aanbrengen om ervoor te zorgen dat het ongedierte niet opnieuw verschijnt.

Als je het eenmaal hebt overwonnen, raden we je zelfs aan om neemolie of iets dergelijks aan te brengen als preventie. Dit maakt het moeilijker om de plant opnieuw te infecteren.

Zoals je kunt zien, zijn er veel fouten in de Boston-varen. Hier hebben we de meest voorkomende gepresenteerd, maar er zijn andere zoals overtollige kunstmest of gebrek aan irrigatie. wat ook de plant kan aantasten. Is het jou ooit overkomen?


Boston-varen: de meest voorkomende fouten die u moet vermijden bij de verzorging ervan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6327

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.