Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (2024)

Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (1)

De Boston-varen, een populaire kamerplant die ook bekend staat als de zwaardvaren, is populair vanwege zijn grote gebogen bladeren ziet er spectaculair uit in een hangpot of plantenstandaard. De trapsgewijze val is onmiskenbaar en zeer mooi en zorgt voor een vleugje groen in uw huis of tuin.

Het is een plant die sindsdien de luchtkwaliteit in huis verbetert Varens staan ​​volgens NASA in de top 10 van luchtzuiverende planten. Deze plant herstelt ook de luchtvochtigheid in droge lucht en helpt een droge huid, neus en keel te voorkomen.

Ze zeggen dat de naam Boston-varen is., verwijst naar het feit dat de plant werd ontdekt in een lading varens die eind 19e eeuw van Philadelphia naar Boston werd gemaakt, deze varen was de kleinste van de groep varens in de lading, Hij had een aantrekkelijkere vorm en werd gekweekt als kamerplant.

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe je voor de Boston-varen kunt zorgen en wat de beste locatie is, evenals andere nuttige tips om de plant gezond en levendig te houden.

Kenmerken van Boston Fern

De Boston-varen is een soort groenblijvende varen die vaak als kamerplant wordt gekweekt. Het staat bekend om zijn spectaculaire gebogen bladeren en levendige groene kleur. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Deze varens komen uit moerassen en tropische bossen in Zuid-Amerika en West-Indië. Daarom houdt deze plant van een warme, vochtige atmosfeer, zonder direct zonlicht.

Ze houden niet van extreme buitentemperaturen noch de luchtstromen binnenin die afkomstig zijn van airconditioners of verwarming. Het is belangrijk om de omstandigheden stabiel te houden, omdat elke verandering de plant kan beschadigen.

Vereist een gematigd niveau van indirect licht en een gematigde luchtvochtigheid. Boston-varens groeien goed bij temperaturen tussen 15 en 23 graden Celsius, Ze genieten ook van veel water en een goede luchtcirculatie.

Waar kunt u uw Boston-varen plaatsen?

Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (2)

Bij het kiezen van de beste plaats om uw Boston-varen te plaatsen, Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid. Deze plant gedijt het beste op een locatie met matig, indirect licht, zoals een helder raam.

Houd er rekening mee dat direct zonlicht de bladeren kan verbranden en uitdrogen. Een raam op het noorden is meestal de beste optie, omdat het de juiste lichtintensiteit biedt zonder te fel te zijn. Daarnaast is het belangrijk om de Bostonvaren te onderhouden uit de buurt van tocht en ventilatieopeningen, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de plant uitdroogt.

Plant het in een pot

Hij moet ongeveer twee keer zo groot zijn als de originele kwekerijpot. Het is erg belangrijk om te controleren of er afvoergaten zijn.

Deze plant heeft constant vochtige maar niet drassige grond nodig en laat nooit water ophopen in de schotels, omdat de wortels snel kunnen rotten.

Als je naar hang de pot op, je moet het plaatsen op een locatie die indirect zonlicht ontvangt of in een zeer lichte slaapkamer, omdat het ook de lucht ontgift terwijl je slaapt.

Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (3)

Je kunt hem op een vensterbank plaatsen, het moet een lichte maar enigszins schaduwrijke plek zijn, het raam op het noorden of oosten. Vermijd ook in een zonnige kamer plaatsen met heel weinig licht of intense zon, zoals een vensterbank op het zuiden.

Als u de plant buiten gaat plaatsen, kunt u dat doen, aangezien deze behoorlijk resistent is. maar je moet hem op een halfschaduwplaats plaatsen, uit de middagzon. Als je hem als kamerplant had, doe het dan geleidelijk, begin hem overdag naar buiten te brengen en haal hem 's nachts binnen, gedurende minimaal twee weken.

Hoe zorg je voor je Boston-varen?

Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (4)

Als je eenmaal de ideale plek voor je Boston-varen hebt gevonden, is het belangrijk om je te concentreren op het gezond houden van de bodem en de plant. Boston-varens hebben vochtige grond nodig om te gedijen, dus Het is belangrijk om de grond constant vochtig te houden, maar niet nat.

Dit kan worden bereikt door de plant één keer per week water te geven, of zodra de eerste centimeter van de grond droog is. Het is ook een goed idee om de plant regelmatig te besproeien met een vernevelaar om het vochtgehalte op peil te houden.

Naast regelmatig water geven en besproeien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Bostonvaren voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kan worden bereikt bemesting van de plant elke 2-4 weken tijdens het groeiseizoen met een vloeibare meststof gebalanceerd op halve kracht. En tot slot is het belangrijk om uw Boston-varen regelmatig te snoeien om gele of bruine bladeren te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Andere tips om uw Boston-varen gezond te houden

Er zijn nog een paar andere tips en trucs die u kunnen helpen uw Boston-varen gezond en levendig te houden. Zo is het belangrijk dat je de plant regelmatig controleert op ziekten en plagen, deze kunnen zich namelijk snel verspreiden en de plant beschadigen. Als u tekenen van een plaag of ziekte opmerkt, is het belangrijk om onmiddellijk met de behandeling te beginnen.

Het is essentieel om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van wortelrot, omdat dit kan gebeuren als de plant te veel water krijgt of als de grond niet goed wegloopt. Als u tekenen van wortelrot ziet, moet u de plant onmiddellijk in verse, goed doorlatende grond verplanten.

Een goede optie is om de varen boven een gootsteen water te geven en hem te laten uitlekken. en als de omgeving erg droog is, is het ideaal om de bladeren regelmatig te besproeien. Als je wat donkerbruine vlekken onder hun bladeren opmerkt, is dit geen plaag, maar eerder de sporen waarmee ze zich voortplanten.

De Boston-varen is een goede keuze als u hem in uw huis wilt verwerken voor kamerplanten. omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en veel voordelen bieden. Voor een optimale groei is het belangrijk om hem op een plek te plaatsen met matig, indirect licht en de grond constant vochtig te houden.

Regelmatig water geven verneveling en compost kunnen helpen de plant gezond en levendig te houden, en het is belangrijk om eventuele plagen of ziekten in de gaten te houden. Met de juiste zorg en aandacht zal uw Boston-varen gedijen en voor schoonheid en luchtzuivering bij u thuis zorgen.


Plaatsing en verzorging van de Boston-varen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.